Mali PRIRUČNIK za investicije vol.8

Da nastavimo…

Koliko koštaju apartmani na Kopaoniku?

 • Ponudu apartmana na Kopaoniku možemo podeliti u tri grupe: Brzeće, vikend naselje i centar Kopa.
 • Apartmani u Brzeću se kreću oko 1.000e/m2. Brzeće se nalazi na istočnoj strani Kopaonika i udaljeno je oko 20km od centra Kopaonika.
 • Apartmani u vikend naselju se kreću od 1.200-2.000e/m2. Vikend naselje je udaljeno od 4-8km od centra Kopaonika.
 • Apartmani u centru Kopaonika se kreću od 3.000-5.000e/m2. Konaci su prodavani po 3.800e/m2, dok je deo Granda prodavan po 5.000e/m2.

Koliko koštaju apartmani na Zlatiboru?

 • Na Zlatiboru je ponuda jako šarolika, od 1.000-3.000e/m2 u zavisnosti od lokacije, nivoa opremljenosti, parkinga i još nekih stvari. Ne bih dalje zalazio u analizu Zlatibora jer on za mene više liči na banju nego na planinu, ali to je moje lično mišljenje i ne bih hteo nikoga da povredim njime.

Koliko će koštati apartmani na Staroj planini?

 • Trenutno na Staroj planini NE POSTOJI tržište apartmana jer je ponuda legalnih kvadrata jednaka NULI. To praktično znači da još uvek NE POSTOJI izgrađeni apartmanski objekat koji ima apartmane NA PRODAJU, a da se nalazi na samoj planini. Postoji nekoliko apartmana u planinskom domu ŠUM koji su na prodaju, ali su oni u selu Crni Vrh i u procesu su legalizacije.
 • Planirano apartmansko naselje LEDNICI (više na www.apartmani.nastarojplanini.com) će imati apartmane manje kvadrature, koji će biti ponuđeni tržištu po ceni od nekih 1.500-2.000e/m2, stim da će imati besplatnu skijašnicu i besplatan parking.
 • Tržišna ekonomija kaže: Kada tražnja raste, a ponude nema – cena ide gore!!! Samim tim, sa izgradnjom bilo kojih apartmana, cena će im SAMO RASTI. Da stvar bude zanimljivija, čak i kada se izgradi u budućnosti još npr.1.000 apartmana, cena će im samo još više porasti, jer to znači da se formira kritična masa ljudi, investicija i da se planina sve više razvija. Kako je lokacijski centar Kopaonika, kao što je Jabučko ravnište na Staroj planini, očekuje se u kasnijoj fazi razvoja Stare planine, da cene apartmana budu adekvatne cenama na Kopaoniku, ali to možemo očekivati za nekih 20 godina.
 • Šta pokušavam da Vam kažem – APRESIJACIJA tj.povećanje vrednosti apartmana biće konstantno, jer se sada praktično kreće od nule.
 • Nekada je TIMES SQUARE plaćen 2-3$ Indijancima i to u perlama. Od tada je prošlo par stotina godina, ali je vrednost konstantno bila samo veća i veća… Zamislite Knez Mihajlovu ulicu u BG-u i zamislite da je Vaš pradeda kupio tada plac na tom mestu. Koliko bi to sada vredelo??? SVE JE U LOKACIJI!

You may also like...

1 Response

 1. šta ima novo na Staroj planini.Zainteresovana sam za gradnju a neznam kome da se obratim.n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *