ZAVRŠEN Rani javni uvid za PDR 3.faze

Dragi moji,

U utorak, 12. septembra je istekao zakonski rok od 15 dana, za iznošenje predloga plana na Rani javni uvid za Plan Detaljne Regulacije (PDR) 3.faze.

Ovim je praktično završena prva polovina dugotrajnog i mukotrpnog procesa koji podrazumeva mnoštvo Zakonskih procedura, sastanaka Komisija za planove na lokalu, kao i koordinaciju mnogih javnih institucija s obzirom da se plan radi na teritoriji Parka prirode Stara planina.

Sledeći korak je da Komisija za planove potvrdi da je sve proteklo kako treba, a u međuvremenu nam pristižu USLOVI raznih komunalnih kuća (oko 15 institucija), kako bi mogli da nastavimo ceo proces i počnemo izradu NACRT-a PDR-a i pripremu tekstualnih delova, kako bi do kraja godine (nadam se) mogli da izađemo na glavni JAVNI UVID NACRT-a plana i samim tim privedemo kraju ovaj opsežan i veoma značajan posao.

Želeo bih da napomenem svim zainteresovanim ljudima, da cilj izrade ovog PDR-a 3.faze jeste plansko uređenje Stare planine na održivi način. Plan će obuhvatati oko 115 hektara, a gradnja će biti moguća samo na delu od nekih 40 hektara. Šumski fond će ostati netaknut. Deo na kojem će moći da se gradi, podrazumevaće vikendice u S1 zoni od 60m2, dok će u S2 zoni biti moguće izgraditi oko 120m2. Mnoštvo sportskih terena je planirano na ovom području. Počev od fudbalskog terena, pa onda košarkaško/odbojkaški teren i naravno dva teniska terena. U okviru zelenih površina planiran je AVANTURA PARK, kao i adrenalinski sadržaji tipa ZIP line, slobodno penjanje, paraglajding uzletište i mnoštvo pešačkih staza.

Do sada, na ovom području smo imali samo nelegalnu seču šuma, opasnost od požara, nemogućnost pristupa najlepšim vidikovcima Stare planine i lepotu od koje niko nije imao koristi. Ni država, ni vlasnici parcela, ni okolna sela, a najmanje potencijalni turisti željni novih destinacija.

Znam da će sve ovo kod nekih izazvati frustracije zbog sopstvene neispunjenosti, ali bi ih zamolio da ne mešaju babe-i-žabe i u komentarima mi NE pominju Slobov grad na Crnom vrhu, ili pak da radim za Vučićeve sendviče, ili ko zna šta još nekom zna da padne na pamet, jer je istina samo jedna.

Ja sam osoba koja voli Staru planinu i koja je uložila sopstven novac u kupovinu parcela na Staroj planini još pre 12 godina i za razliku od mnogih nesavesnih investitora, ja sam jedina osoba koja nije potegla za NELEGALNOM gradnjom (već sam srušio 4 takva objekta drugih), već je uložila dodatno svoj novac u izradu planske dokumentacije kako bi se omogućila gradnja po Zakonu i nakon mnoštva dozvola i saglasnosti ljudi iz struke. Zbog svega gore navedenog, nadam se Vašoj skromnoj podršci.

Srdačan pozdrav,

Goran Antić

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *