Rekonstrukcija puteva ka Staroj planini

Putevi ka Staroj Planini sve bolji!

Poslednjih par godina jedan od glavnih problema prilikom dolaska na Staru planinu je bio veoma loš put. Iz godine u godinu, taj problem se lagano rešavao I trenutno stanje je sledeće:

Stara Planina - leti

Stara Planina – leti

BG – Niš – Svrljig – Kalna – Stara planina

– Putni pravac: BG – Niš – Svrljig – Kalna – Stara planina, je karakterističan po tome što je problematičan deo od Svrljiga do Kalne. Ovaj put je svojevremeno podeljen na četiri deonice I prva I četvrta deonica su rekonstruisani prošle godine, a drugi I treći deo,ukupne dužine 20km je ostao problematičan. Nadležni se nadaju da će uskoro, već tokom sledeće godine I ovaj deo puta biti rekonstruisan.

 

Stara Planina - leti

Stara Planina – leti

 BG – Niš – Svrljig – Knjaževac – Kalna – Stara planina

 
– Putni pravac: BG – Niš – Svrljig – Knjaževac – Kalna – Stara planina, je karakterističan po tome što je deo od Svrljiga do Knjaževca kompletno rehabilitovan, tako da je ostao problematičan deo od Knjaževca do Kalne, u dužini od oko 28km. Postoje planovi takođe I za rekonstrukciju ove deonice tokom sledeće godine.

 

Stara Planina - leti

Stara Planina – leti

Konjarnik – Babin Zub

 
– Putni pravac: Konjarnik – Babin Zub je tokom prošle godine rekonstruisan I ostao je samo mali deo od nekih 200m koji nije odrađen zbog spora sa JP Srbija Šume. Nadamo se da će se I taj problem rešiti uskoro na radost svih nas ljubitelja Stare planine.
 
U nadi da ćemo se uskoro voziti novim I savremenim putevima,
Srdačan pozdrav,
Stara planina team

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *