“Falkenštajneru obećali put do Stare planine”

Beograd — Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je hotelskom lancu Falkenštajner obećano da će država uraditi putne pravce do Stare planine.

Predstavnici Falkenštajnera, lanca hotela koji je donedavno upravljao hotelom na Staroj planini, sastali su se u petak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a Ljajić je naveo da je to bio dobar sastanak na kome se razgovaralo o mogućnosti za zakup i o perspektivama Stare planine i drugim destinacijama.

Predstavnici hotelskog lanca, kako je dodao, izrazili su spremnost da učestvuju u javnom pozivu za davanje u zakup hotela na Staroj planini, ali i interesovanje za nove investicije na tom prostoru, jer oni Staru planinu vide kao ozbiljnu destinaciju.

Ljajić je za RTS rekao da je u toku formalno-pravna procedura za objavljivanje javnog poziva za davanje u zakup hotela na Staroj planini, koja bi trebalo da se završi u roku od sedam do deset dana.

“Želimo da sve bude transparentno i pravno čisto”, kazao je Ljajić.

Krajem prošle godine Falkenštajner je raskinuo ugovor o upravljanju hotelom Stara planina. Kako je ta kompanija tada saopštila, do raskida je došlo jer JP Stara planina nije ispunjavalo obaveze, kao i zbog promene direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera.

Hotel sa četiri zvezdice Stara planina na Jabučkom ravništu otvoren je 25. decembra 2011. godine. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13 meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u petak sa predstavnicima kompanije Falkenštajner i informisao ih da će biti raspisan tender za zakup hotela na Staroj planini.

Predstavnici Falkenštajnera rekli su da će se prijaviti za učešće na tenderu i da su zainteresovani za zakup hotela, ukoliko njihova ponuda bude najbolja.

Odgovarajući na pitanje da li je moralo da dođe do toga da ova kompanija najavi da će se povući sa Stare planine, Ljajić je rekao da njeno povlačenje sigurno ne bi bilo dobra vest, ali da “sada postoji pozitivan smer saradnje”.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2016&mm=02&dd=01&nav_id=1091680

Izvor  B 92

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *