Lokacija ORLOV KAMEN – Šta bi trebali da znate?

Dragi moji,

U zadnje vreme dobijam dosta upita vezanih za lokaciju Orlov kamen. Takođe, potencijalni investitori traže dodatna objašnjenja vezana mahom za ovu lokaciju, te sam rešio da napišem tekst na ovu temu.

Lokacija ORLOV KAMEN je dobila naziv po Orlovoj steni koja se nalazi nedaleko od Jabučkog ravništa i tačno iznad ove lokacije. Lokacija Orlov kamen se nalazi na 1.330m/nv. Sa lokacije se vide obronci Šar planine, Kopaonika i Rtnja, kao i grad Niš u daljini. Glavni pogled je ka ZAPADU, mada se pogled pruža i na JUG i SEVER. Udaljenost od hotela SP i gondole je oko 1.300m.

Cela lokacija je sastavljena od pedesetak parcela, od kojih su dvadesetak već PRODATE. Prosečna veličina parcela je između 6 i 10ari. PDR-om 3.faze koji još uvek NIJE USVOJEN, planirana je izgradnja manjih vikendica sa koeficijentom od 0,2 što bi značilo izgradnju vikend kuća od 120-200m2 (6-10ari) stim što podrumi i galerije NE ULAZE u pomenutu kvadraturu i NE RAČUNAJU se u ovu kvadraturu.

Moja ideja je da se ovde predvidi neko npr. ŠTRUMF naselje sa unikatnim kućicama koje kao da su porasle nakon kiše. Na celoj lokaciji je predviđen jedan RESTORAN i jedan SPA centar na parcelama sa najlepšim pogledom i te parcele jedino bi imale koeficijent gradnje od 0,4. Samim tim bi celo naselje bilo UNIKATNO i predmet požude turista, a naročito dece.

INFRASTRUKTURA:

PDR-om 3.faze je predviđeno da svaka vikend kuća ima individualni kolektor otp.voda baziran na najnovijoj “zelenoj” tehnologiji prečišćavanja vode putem vulkanskog kamenja i algi. Vreme prečišćavanja je SAMO 24h (za razliku od svih ostalih gde je potrebno minimum 30dana). Cena je oko 1.500evra po kući.

Na lokaciji u blizini postoje nekoliko izvorišta vode, a 3.fazom je svakako planirano dovođenje pijaće vode.

Glavna trafostanica za celu planinu se nalazi na oko 1.500m od lokacije ORLOV KAMEN, dok dalekovod BaltaBerilovac-Jabučko prolazi na oko 700m od lokacije. Potrebna je stubna trafostanica TC 20 (10)/0,4kV, za napajanje budućeg naselja. Njena okvirna cena je oko 30-40.000evra. To bi značilo da svaka kuća jednostavno treba da plati priključak na elek.mrežu (bio je oko 100.000din nekada) i to bi bilo dovoljno za napojni kabal i trafostanicu.

Planirani put do lokacije sam probio još 2009.godine i platio ga 12.000evra 🙁 , ali sam u međuvremenu izradom PDR-a 3.faze, dodatno angažovao saobraćajnog inženjera koji je odradio svaku od saobraćajnica predviđenih 3.fazom sa minimalnim nagibima i po svim standardima predviđenim za takav tip građevina i na takvom području.

MOJA PREPORUKA:

Kao što sam ranije već pisao, za objekat su najvažnije tri stvari: LOKACIJA, LOKACIJA I LOKACIJA. Ovo Vam sve pričam jer je već potražnja za parcelama velika. Onog trenutka kada se odobri gradnja (ma kada to bilo), cena će automatski da poraste par puta, ali je najvažnije što će LOKACIJA tj.mesto za Vašu kućicu iz snova tada već da bude odavno prodato. Zato Vam je moj savet da NE ČEKATE, već da iskoristite moju raznovrsnu ponudu i razne uslove investiranja (pisao sam i o tome) kako bi dobili LOKACIJU, uknjiženu 1/1 na Vaše ime, sa ucrtanim putem i svim ostalim benefitima.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *