Kuća skijanja na Staroj planini !

U hotelu Falkenstainer na Staroj planini sutra će biti potpisan protokol o saradnji na izgradnji Kuće skijanja , budućeg centra skijaškog sporta Srbije.

Najavljeno je da će ovom događaju prisustvovati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić , direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović , predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić , predstavnici Ministarstva trgovine , turizma  i telekomunikacija , opštine Pirot , Skijaškog saveza Srbije.

Kako nezvanično saznajemo ministar trgovine , turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić zbog obaveza i stalne prisutnosti na terenu u poplavljenom području nije u mogućnosti da prisustvuje ovom događaju .

Kuća Skijanja na Staroj planini i plan za komplet završetak projekta je kraj 2017 godine. Izgradnjom Kuće skijanja omogućiće se talentovanoj deci da treniraju i napreduju u zimskim sportovima bez velikih troškova koje iziskuje bavljenje zimskim sportovima. Izgradnja Kuće Skijanja će biti veliki potstrek za razvoj same planine kao i celog regiona.

Skijaški savez Srbije je ove godine organizovao 4 takmičenja Evropa Kupa na Staroj planini ( prvi put u istoriji su  takmičenja ovog ranga organizovana u Srbiji ) i nastaviće i dalje da organizuje velika takmičenja u cilju promovisanja, Stare planine, regiona i države Srbije.
Svečano ozvaničenje potpisanog ugovora o izgradnji Kuće skijanja biće u hotelu Stara Planina, sutra 16. marta u 13h.

Rezultati koje mladi skijaši i borderi iz Knjaževca , Pirota ,Niša i ostalih mesta koja su vezana za Staru planinu postižu na takmičenjima samo su dokaz da će uz Kuću skijanja oni biti još bolji !

Poželimo im sreću , Skijaškom Savezu Srbije i nadležnim ministarstvima zahvalnost što su prepoznali u Staroj planini izvor talenata i što će jedan takav centar značiti puno razvoju ovog regiona !

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *