ODOBRENA sredstva za projektovanje puta Mirkovci-Jabučko!

Dragi moji,

Zahvaljujući velikom angažovanju rukovodstva opštine Knjaževac (gde sam lično prisustvovao sastanku), zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da je Ministarstvo Privrede RS namenilo preko 10 miliona dinara za projektno-tehničku dokumentaciju za put Mirkovci-Jabučko Ravnište.

Prošle godine je kompletno rehabilitovan put od Sopotske petlje (autoput od Pirota) pa sve do Temske i Cerove (oko 20km). Ove godine je planirano da se nastavi rehabilitacija puta do Mirkovaca, ali je problem bio deonica puta od Mirkovca ka Jabučkom Ravništu, jer je u tom delu samo probijena trasa puta (još 2009.godine) i odrađeno je samo Idejno rešenje trase puta.

Ovim sredstvima, moći će da se završi kompletno projektovanje puta (između 13-15km), a iz ranijih izvora znam da je 90% trase vlasništvo JP Srbija Šume, tako da neće biti problema oko ekspropijacije zemljišta.

PDR-om 2.faze Jabučkog Ravništa stvoreni su uslovi za pre-parcelaciju terena u okviru nadležnosti opštine Knjaževac i projekat pre-parcelacije je odrađen još u januaru 2017.godine i u završnoj fazi je implementacija projekta pre-parcelacije u katastru Knjaževac. Ovo znam jer sam to lično finansirao.

Pratićemo šta će se dešavati oko ovog i još nekoliko ostalih projekata vezanih za Staru planinu i blagovremeno ćemo Vas obaveštavati o svemu.

Srdačan pozdrav,

NaStarojPlanini team

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *