ODLUKA o izradi PDR-a 3.faze Jabučkog ravništa

Danas, 12.jula 2017.godine je na sednici SO Knjaževac donešena ODLUKA o izradi PDR-a 3.faze turističkog rizorta Jabučko ravnište na Staroj planini.

Zahvaljujući fenomenalnoj saradnji sa opštinom Knjaževac i odeljenjem za Urbanizam, očekujem da do 1.septembra 2017.godine završimo i Rani javni uvid u PDR 3.faze, što bi nam otvorilo mogućnost da već do kraja godine izađemo sa NACRTOM plana na JAVNI UVID i Komisiju za planove opštine Knjaževac i da na proleće 2018.godine imamo usvojen plan.

Da podsetim, pre dva meseca sam pokrenuo INICIJATIVU za izradu PDR-a 3.faze, kojim želim da sopstvenim finansijskim sredstvima urbanizujem područje od oko 120 hektara zapadno od Jabučkog ravništa, a prema selu Ćuštica. Ovim planom će biti predviđeno mnoštvo sportskih sadržaja, pešačkih staza i uređenog zelenila u okviru plana, a stvoriće se mogućnost na oko 45% PDR-a da se grade vikend kuće maksimalne kvadrature od 100 do 200m2 – u zavisnosti od veličine parcele.

Želim da napomenem za sve one ljude koji se “busaju u prsa” i koji su protivnici bilo kakve gradnje na Staroj planini da je ovo područje III stepena zaštite i to na visini od 1.100m/nv do 1.350m/nv i da je ono idealno za sportiste i rekreativce. U režimu zaštite III stepena je DOZVOLJENA GRADNJA i što je najvažnije, sve će se raditi po USLOVIMA oko 14 javnih preduzeća i institucija i sa arhitektama koji imaju adekvatne licence. Planom će biti predviđeno oko 55% zelenila, tj. vodiće se računa da se predvidi gradnja isključivo na livadama i pašnjacima, a da šumski fond ostane netaknut.

Kao osoba koja poštuje Zakon i pravila građenja, nisam želeo da gradim nelegalne objekte prvo zbog sebe, a potom i zbog drugih. Sada se pruža mogućnost za mnogo manjih investitora i ljubitelja Stare planine, da investiraju svoj novac u GRAĐEVINSKU PARCELU na Staroj planini i da uz moju pomoć izdejstvuju sve potrebne dozvole za buduću gradnju svoje vikend kuće, potpuno legalno i u skladu sa Zakonom.

Kako mi je potrebno dosta novca za finansiranje planske dokumentacije, svim zainteresovanim kupcima, nudim povoljne uslove za kupovinu parcele, kao i mogućnost kupovine na rate u skladu sa završetkom procedura oko PDR-a 3.faze!

Za više informacija, slobodno me pozovite,

Srdačno,

Goran Antić

+381 65 85 35 506

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *