Plan Detaljne Regulacije (PDR) 3.faze Jabučkog ravništa

Poštovani ljubitelji SP,

Prošlog meseca je na Komisiji za planove opštine Knjaževac usvojena Inicijativa za izradu PDR-a 3.faze. Tokom narednih desetak dana očekujemo i dobijanje Odluke o izradi PDR-a 3.faze, što bi praktično značilo i početak same izrade.

Kako je oko celog ovog projekta dosta špekulacija, odlučio sam da ukratko objasnim svoju nameru o izradi i finansiranju PDR-a 3.faze. Obuhvat plana je oko 120 hektara, ali se planira gradnja na nekih 60 hektara, što bi predstavljalo oko 50% celog tog poteza. Na tom građevinskom području će biti planirane isključivo vikend kuće (od 60-150m2), sa koeficijentima gradnje od 0,1 za strmije i 0,2 za ravnije parcele, osim jedne lokacije pored budućih sportskih terena na kojoj je predviđena izgradnja manjeg hotela.

Planom 3.faze će biti predviđeno mnoštvo sportskih sadržaja. Prvenstveno fudbalski teren, koji je osnovni uslov dolaska sportista na visinske pripreme, kao i košarkaški/odbojkaški tereni, free-climbing prirodna stena, pešačke staze kroz šumu, kao i nekoliko vidikovca. Takođe je planirano mesto za spomen kompleks, koje će kasnije odlukom opštinskih organa i uz saradnju svih relevatnih institucija odrediti po čijem konkursnom rešenju i čije će to obeležje biti.

Planiranim planom će se obuhvatiti i oko 5km buduće saobraćajnice Ćuštica-Jabučko, za koju Generalni projekat već postoji, kao i dalekovod Baltaberilovac-Jabučko koji tokom ove godine treba konačno da bude završen.

Komunalne i otpadne vode bi se tretirale po najvišim standardima i po “zelenoj” tehnologiji, koja je delo domaće pameti i koja već ima primenu u EU. Samim tim certifikati koje ta kompanija ima je svrstava kao idealnu za saradnju prilikom realizovanja gradnje na ovom području Parka prirode Stara planina.

Najbitnije od svega, a to je ono što ujedno želim i da naglasnim je činjenica da se razvoj svake planine temelji prvenstveno na urbanističkom, a kasnije i komunalnom uređenju. Sledeća logička stvar je da se prvo pokrene LEGALNA izgradnja porodičnih kuća za odmor, kojim bi se podigla posećenost Stare planine, a odmah zatim bi to uposlilo i Skijališta Srbije kao i sve ostale karike u lancu, da pokrenu i oni svoj ciklus investicija, jer se trenutno dešava da svi čekamo “neke strane investitore” koji će da nas nauče šta i kako treba da radimo u našoj zemlji i na našoj planini!

Kada bude stupio na snagu ovaj PDR 3.faze, postojaće LEGALNA mogućnost za izgradnju oko 500-600 vikend kuća sa 4-8 ležaja po kući!

Ovom prilikom Vas pozivam da se priključite ideji o razvoju Stare planine na jedan nov način, koji bi trebalo da ostavi iza sebe one negativne “situacije” sa Zlatibora i Kopaonika, a da “pokupi” ona pozitivna iskustva koja su u svom dugogodišnjem razvoji oni stekli.

Investiranjem u kupovinu parcele u okviru budućeg PDR-a 3.faze, stičete mogućnost da se pridružite grupi entuzijasta koji će Vam pomoći i kasnije prilikom sređivanja dokumenata za izgradnju, same izgradnje objekta, njegovog održavanja, kao i izdavanja – jednom rečju, dobićete BINGO. Za sve zainteresovane smo pripremili i rane popuste na kupovinu, kao i plaćanje u ratama ili kako već to bude Vama odgovaralo.

Javite nam se i siguran sam da ćemo u skladu sa Vašom finansijskom situacijom i Vašim budućim potrebama izaći sa ponudom koja se ne odbija.

Srdačno,

Goran Antić

 

 

You may also like...

1 Response

  1. AKIBOJ says:

    AUUUUUU WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *