Na Staroj planini juče je zatvorena skijaška sezona, više posla i pored manjka snega

Na Staroj planini juče je zatvorena skijaška sezona, koja će biti upamćena po manjku snežnih padavina, ali uprkos tome, hotelijeri su zadovoljni jer su imali više posla nego prethodne zime. Kako je izjavio Nikola Marković, direktor hotela „Falkenštajner Stara planina“, na Jabučkom ravništu, posla je bilo za 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

– Bez obzira na nedostatak snega, poprilično smo zadovoljni sezonom koja je za nama. Zadovoljni smo poslovanjem jer smo imali 30 posto više posla nego prošle sezone, što je sjajan rezultat. Mislim da su i „Skijališta Srbije“ zadovoljna bez obzira na velike probleme sa snegom – rekao je on.

Prema podacima koje je objavilo Javno preduzeće „Skijališta Srbije“, na Staroj planini, gde je izgrađena prva gondola u Srbiji, ove godine skijaški kapaciteti radili su 110 dana bez prekida.

– Od početka decembra pa sve do danas na Staroj planini u proseku je palo oko 60 centimetara snega, pa je skijanja na ovoj planini bilo isključivo zahvaljujući sistemu za veštačko osneživanje. Najviše snega na stazi bilo je krajem februara, kada je visina utabanog snežnog pokrivača iznosila do 45 centimetara. Gondola je prevozila skijaše i bordere tokom cele sezone, a za to vreme ostvareno je preko 30.000 skijaških dana – objavila su „Skijališta Srbije“.

izvor: Kurir-info.rs

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *