Stara Planina 10. Mart 2014

Trenutno na Staroj planini duva veoma snažan vetar, koji je u par navrata u toku dana doveo do kraćeg zastoja rada Gondole.Temperatura je – 5 C.

U toku prepodneva na temperatura u Ski centru Stara planina bila je u rasponu od -2 do -4 c.Jutarnji vetar je stvorio delimicne nanose snega na putu ka ski centru, ali su putari na vreme uklonili sve nanose snega.Vozacima savetujemo dodatan oprez jer na putu ima ostataka leda i sitnog granja od jakog vetra

Na Babinom Zubu pada slab sneg. Pojava magle i izmaglice u višim predelima. Na delu puta IIA222, od Crnog Vrha do Babinog Zuba ima mestimično snega na kolovozu od 1 do 3 centimetara.

Prema podacima Centra za obaveštavanje MUP-a Srbije, putevi su mokri, zbog slabe kiše koja povremeno pada od jutros na podrućju Timočke krajine.

Duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima učestala je pojava sitnih odrona. Najviše odrona ima duž Dunava, na putu IB-34, i u svim većim klisurama.

Temeprature se kreću od nula stepeni celzijusa na Tresibabi do plus četiri stepena u Klokočevcu, u Knjaževcu plus dva stepena, u Zaječaru plus 4 stepena, u Lukovu plus jedan stepen, dok je na Babinom Zubu minus osam stepeni celzijusa.

Svim vozačima se savetuje da prilagode brzinu uslovima puta.

staraplanina-babinzub.info

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *