ANEGDOTE prilikom kupovine parcela DEO.1

Dragi moji,

U želji da Vam približim Staru planinu i sve što je vezano na ovu temu, došao sam na ideju da podelim sa Vama i neke smešne i veoma zanimljive anegdote tokom ovih 13.godina koliko sam na Staroj planini.

Po meni jedna od najsmešnijih anegdota je bila tokom 2006-07.godine, kada sam ugostio neke poznanike iz Rusije na St.planini. Tom prilikom je došao jedan Rus, sa prelepom Ruskinjom sa kojom je bio u vezi i jedan Srbin koji je bio poslovni partner dotičnog Rusa. U to vreme, Rus je imao oko 80 butika sportske opreme samo u Moskvi i mnogo, mnogo drugih investicija.

Kako sam tu posetu planirao nekih desetak dana, organizovao sam dve Lade nive da nas voze, pripremio prenosni frižider sa spremljenim mezetom, kao i male flašice votke, viskija, razne sokiće i angažovao sam jednog dečka sa Stare planine, da nam bude tu pri ruci. Kako je to bilo sredinom maja, bilo je jako oblačno, celog prepodneva je padala sitna kiša, a mi smo se spremali za LADA avanturu u jednoj obližnjoj vikendici.

Dečko sa St.planine, u opankama, sa dubokim vunenim čarapama, u nekim starim isflekanim farmerkama i vunenim džemperom koji je virio ispod vojničkog prsluka. Preko puta njega, prelepa Ruskinja, sa crnom ofarbanom kosom i nebo plavim očima. U uskim farmerkama- kako to samo žene znaju da se obuku, nekoj tamnoj rolci i nekom laganom šuškavcu.

Mi sve to gledamo sa strane i uviđamo kako je dečko sa St.planine “bacio oko” na nju. 🙂

Srbin, koji je poslovni partner Rusa, onako nečujno prokomentarisa: Jel dobra, a?

Dečko: “Pa dobra je” – stidljivo odgovori spuštenim pogledom.

Srbin mu odgovori: Jel bi je menjao za jedan hektar, onako šmekerski?

a dečko mu odgovori k’o i z topa: VELIKI JE HEKTAR! – Vidno uzbuđen…

Istog trenutka sam bukvalno pao sa klupe – smejući se… Srbin, ga pogleda onako ispod oka i onako sam sebi u bradu kao da reče – *ebo me otac šta ga i ja pitam…

Ostatak dan smo proveli u šetnji po planini, razgledanju planine i potencijalnim planovima za gradnju, ali na kraju nismo napravili nikakav posao, jer jednostavno 2007.godine sem četvoroseda na Konjarniku, ničeg drugog nije bilo na Staroj planini, dok su oni u to vreme pravili 24 vile na Žanjicama npr i svaku vilu prodavali po 2 miliona evra, a to im je bio samo jedan od razno-raznih poslova…

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *