Rekordna sezona na Staroj planini – Više od 35.000 gostiju

Rekordna sezona na Staroj planini – Više od 35.000 gostiju

 

Ove zimske sezone za boravak na Staroj planini vlada nezapamćeno interesovanje. Sve popularniji hotel “Falkensteiner Stara planina” pun je od početka sezone i traži se soba više. Planinarski dom na Babinom zubu, kojim upravlja opština Knjaževac takođe je rasprodat u toku zime, a i u privatnom smeštaju svi kapaciteti su popunjeni, stoji u saopštenju Preduzeća za razvoj planinskog turizma Stara planina.

Skijališta rade punim kapacitetom, snega ima dovoljno, sve staze su u funkciji i odlično pripremljene, pa je boravak u ovom planinskom centru pravo zadovoljstvo za ljubitelje zimskih sportova. Visina snega na stazama kreće se od 40 do 60cm utabanog snega.

Ove zime je Staru planinu posetilo više od 35.000 gostiju, pa je već sada je premašena poseta od prethodne sezone, kada je broj posetioca iznosio 29.000.

Iz hotela “Falkensteiner Stara planina” kažu da je ova godina rekordna u odnosu na sve prethodne. Gostiju je u odnosu na isti period prošle godine više za oko 50%, a posebno je značajno što preko 30% gostiju čine stranci, i to pre svega gosti iz Bugarske, Rumunije i Rusije.

Kompletnu vest pročitajte na sajtu eKapija.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *