Stara planina, razvojna šansa ski-turizma

Osim na Kopaoniku i Zlatiboru, uskršnje dane skijaši provode i na Staroj planini. Tamo je oko dve hiljade ljubitelja skijanja, a dolaze i iz Rumunije, Bugarske i Makedonije. Po broju posetilaca i opremljenosti hotela, Stara planina ne zaostaje za evropskim ski-centrima. Međutim, fali samo dobar put.

Razvoj turizma na Staroj planini tek je u povoju. Izgrađeno je sve oko čega treba da sa razvija jedan veliki ski-centar. Napravljen je velelepni hotel, izgrađena ski-gondola i mreža najlepših ski-staza u jugositočnoj Evropi.

Investicije se mere desetinama miliona evra. Međutim, pored elitnog turizma potrebno je izgraditi još manjih apartmana hotela, tržni centar i sadržaje koji uz skijanje idu.

Poziv za buduće investitore je stalno otvoren.

“Stara planina nikoga svojom lepotom ne ostavlja ravnodušnim, te sve zaintresovane investitore pozivamo da ovde ulože kapital”, kaže Miroljub Božinović iz javnog preduzeća “Stara Planina”.

Zahvaljujući entuzijazmu turističkih radnika, Hotel “Stara Planina” od ove sezone neće biti samo zimski, već i letnji centar planiskog turizma.

“Ove godine imamo događaje koji počinju za Đurdevdan i protežu se celog leta. Posebno ističem kulinarske specijalitete koji se jedino mogu probati baš na Staroj planini”, navodi marketing menadžer Hotela “Stara Planina”.

Hotel “Stara Planina” ipak ostaje centar svih događanja, a u njemu se nalazi i savremni spa-centar.

“Imamo uslove za sve vrste kongresnog i zdravstvenog turizma, kao i za timbilding”, poručuje menadžer hotela “Stara Planina Falkenštajner” Dejan Đurović.

Ski-sezona protegla se do aprila i donela nove rekorde.

“Ove godine imamo pet stotina hiljada prolazaka i oko četrdeset hiljada skijaša”, kaže Vladan Tošić iz “Skijališta Srbije”.

 

Ceo članak i video prilog pogledajte na sajtu RTS-a

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *