Kada će Stara planina biti na vremenskoj prognozi?

Dragi moji,

Malo Vas zna da na Staroj planini postoji automatska RMHZ stanica na izlazu žičare Konjarnik, koja je vlasništvo Skijališta Srbije i koja je na toj lokaciji dugi niz godina. Verovatno ne znate da postoji zato što je skrivena među jelkama i jer NE RADI svih ovih godina iako je plaćena oko 15.000 evra!!!

Mi smo u više navrata pokušavali da utičemo na ovaj problem pre prošlu sezonu i shodno tome pitali smo za mišljenje Biljanu Vranješ, koja nas je uputila na ljude iz RMHZ-a. Nakon razgovora sa njima, otkrili smo da su oni u jako teškoj finansijskoj situaciji i da oni nisu u stanju da održavaju tu stanicu čak i kada bi je dobili na poklon. Naša sledeća stanica je bila direktan razgovor sa Skijalištima Srbije tj. sa Žarkom Braunovićem koji je IT osoba koja preuzima podatke sa tih stanica i šalje ih RMHZ-u. G-din Žarko nam je objasnio da su senzori za tu stanicu jako skupi i nepouzdani. Takođe nam je rekao da bi oni veoma rado tu RMHZ stanicu dali na korišćenje i održavanje nekom ko je nadležan za tako nešto.

Prošlog vikenda smo pričali sa direktorom JP Stara planina, Milošem Adamovićem i on je rekao da će oko ovog problema porazgovarati sa direktorom JP Skijališta Srbije i probati da pronađu rešenje.

Do tada, mi ćemo svakog dana bar 5-6 puta u toku dana ostati uskraćeni za vizuelan podatak vremenske prognoze sa Stare planine u najgledanijim informativnim emisijama širom Srbije. Da zanimljivost bude veća, na vremenskoj prognozi se vide Kopaonik i Zlatibor. Mislim da je došlo vreme da se vidi i Stara planina na dnevniku i u ostalim informativnim emisijama sa nacionalnom frekfencijom.

20170202_105122

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *