Kuća skijanja važna za razvoj turizma

Izgradnja “Kuće skijanja” na Staroj planini veoma je važna ne samo sa sportskog aspekta, već i za sveukupni turistički razvoj te destinacije, izjavila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije prilikom potpisivanja sporazuma o realizaciji projekta izgradnje Nacionalnog skijaškog trening centra na Jabučkom ravništu.

Screenshot_6

Na Staroj planini ove godine počinje realizacija projekta Nacionalnog skijaškog trening centra. To je od izuzetnog značaja, ne samo sa sportskog aspekta, već i za sveukupni razvoj ove turističke destinacije, izjavila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije prilikom nedavnog potpisivanja sporazuma o izgradnji Kuće skijanja.

“Stara planina ima jako dobar kapacitet i veliki potencijal koji bi trebalo maksimalno iskoristiti u turističke svrhe, ali i u ove sportske svrhe. Sport i turizam su komplementarne grane i mislim da će izgradnja “Kuće skijanja” doprineti daljem rastu broja turista na Staroj planini”, kaže Marija Labović.

vesti_2016-mart-labovic

Stara planina zauzima sve značajnije mesto na turističkoj mapi Srbije. Prema podacima iz 2015. godine, broj turista, kao i ostvarenih noćenja veći je za oko 20%. “Nastavlja se taj trend ove godine, pošto je samo u januaru ovu planinu posetilo 4400 turista, a bilo je preko 15000 noćenja. Očekujemo takve rezultate i u februaru, a svi dodatni sadržaji, aktivnosti i manifestacije doprineće da Stara planina zauzme još važnije mesto u srpskom turizmu”, zaključila je direktorka Turističke organizacije Srbije.

P1240823

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić je rekao da je skijaški sport generator razvoja Stare planine i turizma i da je potpisivanje ugovora o izgradnji Kuće skijanja ustvari zamajac razvoja ovog regiona .

Projekat izgradnje Kuće skijanja je projekat koji prevazilazi finansijske mogućnosti jedne ili dve lokalne samouprave , ali po značaju to je projekat koji ima nacionalnu vaznost , zbog toga su i vesti o angažovanju države na daljim radovima na infrastrukturi ohrabrujući.

Screenshot_2

Projekat razvoja Stare planine se ne moze gledati autistično sa teritorije jedne ili druge opštine i značaja samo opštine Knjaževac ili Pirot , Dimitrovgrad ili Bele Palanke , ovaj projekat mora da se sagledava kompleksno , infrastruktura do Stare planine , pre svega saobraćajna , mora da bude urađena sa svih pravaca i sa teritorije opštine Pirot i opštine Knjaževac i put koji će približiti do aerodroma i koridora 10 Staru planinu , od Svrljiga do Kalne također put treba da bude investiciono tretiran i to je sve nešto šta će opremiti Staru planinu dobrim saobraćajnicama , pa tako blizina Sofijskog i Niškog aerodroma u narednom periodu može da znači da će Stara planina u narednom periodu i te kako biti poželjna destinacija za sve one koje se nalaze u Srbiji i koji biraju destinaciju za svoj odmor , istakao je na kraju Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić .


 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *