Budžet za turizam u 2015. godini iznosiće oko milijardu dinara

Budžet za turizam u 2015. godini iznosiće oko milijardu dinara

 

Državna je konačno rešila da ozbiljnije ulaže u turizam i infrastrukturu, pa tako Udruženje turitičkih novinara Vojvodine prenose

Do kraja godine očekuje se rekordnih milijardu i sto miliona, izjavio je ministar Ljajić i precizirao da je dosadašnji prihod za 11 odsto veći nego lane.
Za prvih devet meseci registrovano je 1.690.000 hiljada turista, a porast broja stranaca bio je 12,4 odsto, rekao je Ljaić i dodao da je Beograd, kao i do sada, bio najposećenija destinacija inostranih gostiju. Slede Novi Sad, planine i banjska mesta.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac rekla je da je pokrenuta velika promotivna kampanja srpskog turizma, od 13. novemebra do 4. decembra i navela podatak da je tokom akcije postavljeno 128 bilborda po gradovima zemalja u okruženju. Ona je dodala da se i na televizijama tih zemalja vrte propagnadni spotovi koji promovišu srpski turizam.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić rekao je da su sva skijališta spremna za predstojeću sezonu, kao i to da na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj Planini eventualni nedostatak snega neće biti problem, jer su pripremljene mašine za veštački sneg. Prema njegovim rečima, srpska skijališta preuzimaju primat u regionu, a po ceni ski pasa od sto evra za šest dana, Srbija je najjeftinija.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *