Stara planina u kalendaru Ski takmičenja

Velika čast ukazana je najmlađem, ali zasigurno najperspektivnijem Ski Centru  Srbije i Balkana Staroj planini, gde će se u predstojećoj sezoni, održati   više takmičenja : Prvenstvo Jugoistoka, Evrobalkan kup, dva IPC takmičenja i Prvenstvo Srbije.

Skijaški savez Srbije objavio je kalendar takmičenja “Alpskog kupa Srbije” u predstojećoj takmičarskoj sezoni. Sva nadmetanja podeljena su u tri grupe – domaća takmičenja, FIS trke Srbija i FIS trke za decu.

Stara planina biće domaćin nekoliko takmičenja – od 23. do 25. januara održava se Prvenstvo regiona jugoistok, koje organizuje Ski klub Midžor iz Knjaževca. Tokom januara, na Staroj planini održavaju se dva takmičenja IPC i Alpski kup Srbije u disciplinama super veleslalom, veleslalom i slalom. Tradicionalni “Evrobalkan kup”, u organizaciji Ski kluba Niš, biće održan na Staroj planini 2. i 3. marta, dok će Skijaški savez Srbije, od 13. do 15. marta, organizovati Prvenstvo Srbije u super veleslalomu, veleslalomu i slalomu.

Inače Takmičarska sezona počinje 27. decembra na Kopaoniku, gde se vozi trka “FIS Srbija”. Kalendarom je predvidjeno 7 “domaćih” takmičenja, 4 FIS nadmetanja i ukupno 16 takmičenja za decu. FIS dečije trke održavaju se širom sveta, jedina u Srbiji je 7. i 8. februara na Mokroj Gori, najbliža takmičenja biće u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Bugarskoj i Sloveniji, a predvidjena su i nadmetanja u Italiji, Slovačkoj, Andori, Francuskoj, Turskoj, Švedskoj i Kanadi.

Izvor vesti i kalendar : Stara Planina – Babin Zub

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *